Alle patienterne blev opfordret til at konsultere deres egen tandlæge som del af deres deltagelse i SENSODYNES’ projekt, Isningernes mange ansigter, og de indvilgede i og accepterede at hjælpe SENSODYNE med at levere oplysningsmateriale til at øge bevidstheden om, hvad følsomme tænder er.

Kom bag kulisserne i vores nye film om følsomme tænder

FÅ MERE AT VIDE OM TEKNOLOGIEN, DER GØR DET MULIGT FOR SENSODYNE AT OPNÅ EN BEDRE FORSTÅELSE FOR VIRKNINGERNE AF SMERTEN VED FØLSOMME TÆNDER

Følsomhed er ikke nyt, men innovativ teknologi gør det muligt for Sensodyne at få en bedre forståelse af årsagerne, virkningerne, og hvordan følsomheden behandles hurtigt og effektivt. Den nye kampagnefilm fra Sensodyne – som du kan se ved at rulle ned – viser, hvordan avancerede filmteknikker kan præcisere det nøjagtige øjeblik, hvor smerten ved følsomheden opstår. Samtidig gør videnskabelige fremskridt det muligt for os at undersøge behandlinger på et molekylært niveau.

Enhver, der har lidt af følsomme tænder, ved, at det kan være smertefuldt, uanset om det er en stikkende følelse eller isninger. Filmens mål er at indfange det intense ubehag for at undersøge virkningen og opnå en bedre forståelse af smerten ved følsomme tænder.

Instruktør Rod Main er vant til at filme virkelige mennesker, men teknologien, han anvendte til Sensodyne-kampagnefilmen, gør det muligt for ham at få et ægte nærbillede af følsomheden. For at gøre det brugte holdet et Phantom Flex4K højhastigheds digitalkamera, som tager over 1.000 billeder i sekundet. Det betyder, at et øjeblik på kun ét sekund varer i et eller to minutter på skærmen. ”Vi kunne virkelig se musklerne bevæge og give sig og deres ansigter krølle sig sammen, så vi kunne fange det øjebliks isninger,”¹ forklarer Main.

 

ET KIG IND I FREMTIDEN

Innovationsdirektør i Sensodyne, Jonathan Earl, fandt denne tilgang inspirerende. Han synes, den kan tilbyde en ny måde at undersøge patienter med følsomme tænder, og den kan bruges til at måle smerten ved følsomhed.

Det ligger ikke Earl fjernt at bruge teknologi på nye måder for at opnå en bedre forståelse for følsomhed og måden at behandle den på. Da han læste til sin doktorgrad, begyndte han at eksperimentere med avancerede mikroskoper for at se nærmere på tændernes struktur.

En stærk forstørrelse er særligt vigtig, når det handler om at undersøge følsomme tænder. Tænder bliver følsomme, når dentin, den bløde del af tanden, som normalvis er beskyttet af det ydre tandemaljelag, eksponeres. Det består af små, væskefyldte kanaler, kaldet tubuli. Når du spiser eller drikker noget, der er koldt, varmt eller sødt, kan det forårsage, at denne væske kommer i bevægelse, og eftersom tandnerven reagerer på bevægelsen, mærker du et jag af isninger.

 

TID TIL ET NÆRBILLEDE

Disse tubuli er mikroskopisk små. ”Til sammenligning er menneskehår ca. 100 mikrometer i diameter, men en dentinkanal er ca. en mikrometer, hvilket gør den til en hundrededel af et hårstrås bredde,”² forklarer Earl.

For at få en indgående forståelse for disse strukturer inden i tanden samarbejder Earl og hans team med eksterne eksperter, ofte på universiteter, for at bruge avancerede mikroskoper, der kan forstørre op til en million gange. Denne nanovidenskabelige teknologi gør det muligt at se, hvordan Sensodyne virker til at blokere dentintubuli og slå følsomheden ned.

Ved at bruge de nyeste teknikker og udstyr opnår Sensodyne en endnu bedre forståelse for følsomhed og virkningen, og det gør det muligt hele tiden at udvikle bedre, mere effektive produkter. Det er denne innovative tilgang, der hjalp til at skabe Sensodyne Rapid Relief. Med den nye formel giver den klinisk dokumenteret lindring på blot 60 sekunder og langvarig beskyttelse ved tandbørstning to gange dagligt. Den hjælper med andre ord effektivt med hurtig lindring af følsomme tænder.

* GSK-data på fil – januar 2017

1 Rod Main, instruktør, udskrift
2 Jonathan Earl, innovationsdirektør, udskrift

Tag Sensodyne's Online Tand-tjek

Tag Sensodynes online tandtjek

Er varm, kold og sukkerholdig mad nogle gange skyld i pludselige, isnende smerter? Du kan have følsomme tænder. Tag Sensodynes online tandtjek for at få mere at vide om følsomme tænder og de produkter, der kan hjælpe dig.

Tag Sensodynes online tandtjek

Isningernes mange ansigter

Isningernes mange ansigter

Et projekt, der hjælper mennesker med at leve et liv uden isninger

 

Få mere at vide