Alle patienterne blev opfordret til at konsultere deres egen tandlæge som del af deres deltagelse i SENSODYNES’ projekt, Isningernes mange ansigter. Patienterne indvilligede i og accepterede at levere oplysningsmateriale til at øge bevidstheden om, hvad følsomme tænder er.

Hvordan føles det egentlig at have isninger i tænderne?

SE VORES NYE VIDEO FOR AT FÅ MERE AT VIDE OM, HVORDAN VIRKELIGE PATIENTER MED FØLSOMME TÆNDER BESKRIVER INSNINGER – OG HVORDAN DEN KAN BEHANDLES MED SENSODYNE RAPID RELIEF

Mennesker beskriver smerten ved følsomme tænder på mange forskellige måder. Patienterne, der deltog i den seneste Sensodyne-kampagnefilm, beskrev den som en isnende, stikkende smerte - som negle, der stryges ned af en tavle, eller som at blive stukket med nåle. En ting står klart: Det er en særdeles ubehagelig følelse.

”De fleste mennesker vil beskrive deres følsomhed som en kort, isnende følelse, som de får, når de har indtaget noget varmt eller koldt eller noget sødt,"1 forklarer tandlæge Nisha Farma. Men dette fysiske ubehag er kun begyndelsen af historien, når det handler om konsekvenserne af følsomme tænder.

Ingen bryder sig om at have smerter, men selvom en ud af tre mennesker oplever følsomhed, tager kun en ud af tre skridtet til at behandle problemet2. De fleste finder andre måder at leve med det i stedet, såsom ved at undgå visse mad- og drikkevarer, drikke med sugerør eller holde tungen over tænderne for at beskytte dem. Selvom disse måder muligvis afhjælper smerten, kan de også have stor indvirkning på livskvaliteten.

Som en del af Sensodyne-kampagnefilmen forklarede patienter nogle af de måder, hvorpå de følsomme tænder påvirker deres liv.

Alle deltagerne fortalte, at de undgik de mad- og drikkevarer, som de ved kan udløse følsomheden. Oliver udtalte: ”Jeg kunne aldrig nogensinde finde på at sætte tænderne i en ispind,”3 mens Juliana erklærede: “Man skal være ret forsigtig, når man er ude med vennerne, for man vil ikke fremprovokere det. Det kan være ret deprimerende at have følsomme tænder.”4

Det er tydeligt, at smerten ved følsomme tænder ikke er noget, du bare kan ignorere.

 

ISNINGER ER KUN BEGYNDELSEN

“Med dentin hypersensitivitet er smerten kun begyndelsen. Det er som den lille sten i skoen. Det er kun en lille ting, men den lille ting kan sprede sig som ringe i vandet og i dit liv,”5 forklarer professor Peter Robinson, skoleleder på skolen for mundens sundhed og tandlægevidenskab på University of Bristol. “Hvis vi tænker på, hvilken indvirkning isninger har på vores dagligdag, er den kæmpestor. Mennesker taler om at undgå is og kolde drikke, om at undgå at tage i byen. Nogle havde endda aflyst at tage på ferie, fordi vejret var koldt,” fortsætter han.

Problemet er, at mange mennesker er blevet så vant til at leve med deres følsomme tænder, at de ikke aner, at der findes enkle og effektive måder at behandle dette problem. “Mange mennesker nævner det ikke engang, fordi de er blevet så vant til at have ondt og leve med smerten ved følsomheden”6, forklarer Farma.

 

VÆK PÅ 60 SEKUNDER

Det er dog vigtigt at få et tandtjek hos en tandlæge, hvis du oplever isninger ved følsomme tænder. En tandlæge kan identificere, om der er en mere alvorlig årsag, men hvis diagnosen er dentin hypersensitivitet, er den gode nyhed, at det er nemt at behandle.

”Hvis en patient diagnosticeres med dentin hypersensitivitet, er det ikke noget, de bare skal leve med,” forklarer Farma7. ”Jeg tror, folk tror, at så er der ikke noget at gøre ved det, men det er der.” 

For at hjælpe har Sensodyne lanceret Sensodyne Rapid Relief, som giver patienter en hurtig, enkel og effektiv måde at behandle deres følsomhed. Men endnu bedre er det, at den giver klinisk dokumenteret lindring på blot 60 sekunder og hjælper med at give en vedvarende beskyttelse for hver tandbørstning.

 

LEV LIVET FOR FULD SKRUE

Hvis du hører til blandt de 1 ud af 3 mennesker, der oplever følsomme tænder, eller tilhører de 70 % af patienter, der siger, at følsomheden fjerner fornøjelsen ved at spise og drikke, er den nye Sensodyne Rapid Relief den enkle løsning på følsomme tænder.


Så næste gang du krymper dig af isninger eller oplever, at du siger ”nej” til din yndlingsmad og -drikke for at undgå smerten ved følsomme tænder, skal du spørge dig selv, om der mon findes en hurtig og nem løsning.

 

* GSK-data på fil – januar 2017

1 Nisha Farma, Tandlæge, Hvad er følsomhed? Kapitler i kampagnefilm
2 Globale hovedbudskaber for Sensodyne Rapid Relief
3 Er du nødt til at leve med følsomhed? kapitel i kampagnefilm
4 Er du nødt til at leve med følsomhed? kapitel i kampagnefilm
5 Er du nødt til at leve med følsomhed? kapitel i kampagnefilm
6 Nisha Farma, tandlæge, komplet udskrift
7 Nisha Farma, tandlæge, komplet udskrift

 

Tag Sensodyne's Online Tand-tjek

Tag Sensodynes online tandtjek

Er varm, kold og sukkerholdig mad nogle gange skyld i pludselige, isnende smerter? Du kan have følsomme tænder. Tag Sensodynes online tandtjek for at få mere at vide om følsomme tænder og de produkter, der kan hjælpe dig.

Tag Sensodynes online tandtjek

Sensodyne Repair and Protect Whitening

Isningernes mange ansigter

Et projekt, der hjælper mennesker med at leve et liv uden isninger

 

Få mere at vide