Årsager til Isninger

Årsager til Isninger

Årsager til Isninger

Årsager til Isninger

Tandkødets sundhed og isninger

Sundt tandkød er afgørende for sunde tænder. Tandkødet er en af de primære årsager til tandfølsomhed. Overdreven hyppig eller for kraftig tandbørstning, længerevarende tandkødssygdomme (gingivitis eller paradentose) og aldring kan bidrage til vigende tandkød. Efterhånden som tandkødet trækker sig tilbage, kan den underliggende dentin med tiden blive gradvist eksponeret.

Tandkødets sundhed og isninger

Kan tandblegningsbehandlinger  forårsager isninger?

Den følsomhed, der kan opleves under og efter professionel tandblegningsbehandling, er forskellig fra dentinhypersensitivitet, som er en almindelig og smertefuld tilstand af tænderne, der kan opstå, når dentinen bliver eksponeret (typisk som følge af vigende tandkød eller tandslid). Ved tandblegningsbehandlinger antages det dog, at blegningskomponenterne trænger ind i tanden og dermed forårsager følsomhed og isninger.

Kliniske undersøgelser har vist, at tandpasta, der indeholder kaliumnitrat, kan reducere den følsomhed, der er forbundet med professionelle tandblegningsprocedurer. I disse undersøgelser oplevede forsøgspersoner, som brugte Sensodyne med kaliumnitrat i to uger før og under tandblegningsbehandling, mindre følsomhed efter behandling sammenlignet med dem, som brugte en almindelig fluortandpasta.

Tal med din tandlæge om blegningsrelateret følsomhed, hvis du overvejer en tandblegningsbehandling.

Sensodyne's Online Tand-tjek

Sensodynes  online tandtjek

Tror du, at du har nogle af symptomerne på isninger i tænderne? Vores online tandtjek er et nyttigt værktøj til at lære mere. Det tager kun et par minutter, og du kan tage den med det samme.

Tag et online tandtjek

OM ISNINGER